Sylwester 2019

29 listopada 2019

W CENIE BALU SYLWESTROWEGO W SIWYM DYMIE ZAPEWNIAMY, JAK ZAWSZE, WSPANIAŁĄ ATMOSFERĘ, A TAKŻE DOSKONAŁĄ MUZYKĘ.
OCZYWIŚCIE, NIE MOŻE ZABRAKNĄĆ POKAZU SZTUCZNYCH OGNI ORAZ NOWOROCZNEGO TOASTU.
Jednak, przede wszystkim opieramy się na MENU:

PRZYSTAWKA:

Szampańskie antipasto

DANIE GŁÓWNE :

Pierś z kaczki w sosie obłędnie pomarańczowym
serwowana z oprószonymi tymiankiem kluskami śląskimi, a także burakami z prażonym słonecznikiem

DESER:

„Zabierz mnie do nieba”

PRZEKĄSKI ZIMNE SERWOWANE W STÓŁ:

Wędliny i pieczone pasztety z piklami
Rożki z łososia
Baleron białoruski z sosem tatarskim
Sałatka makaronowa
Pieczywo

BUFET SZWEDZKI:
NA GORĄCO:

Żurek królewski z borowikami i kiełbasą
Mix pierożków opiekanych

NA ZIMNO:

„Na fali”, czyli zestaw rybnych rarytasów
Śledzie w dwóch odsłonach
Deska serów góralskich z owocami
Sałatka z kurczakiem sezamowym
Sałatka grecka
Finger bar

CIEPŁE DANIA SERWOWANE PODCZAS BALU:

Zupa z szarpaną wołowiną i chrupiącą bułeczką
Duszone bitki wieprzowe po cygańsku z szyszkami ziemniaczanymi i bukietem surówek
Noworoczny barszcz czerwony z krokietem

BUFET SŁODKOŚCI:

Kawa, herbata, ciasto, kruche ciasteczka oraz owoce

NAPOJE:

Soki, woda z cytryną, napoje gazowane Pepsi – bez ograniczeń
Noworoczny toast szampanem
Na parę: butelka wódki 0,5 l (Finlandia lub Cytrynówka)
lub wina (półwytrawnego Siwy Dym)

Cena – 249 zł/os.
Ponieważ impreza objęta jest pełną rezerwacją miejsc, trzeba pamiętać, że ilość miejsc jest ograniczona. Natomiast, warunkiem rezerwacji jest wpłata zadatku w wys. 100 zł/os. Zadatek jest bezzwrotny i może być wpłacony gotówką w Restauracji lub przelewem na konto:
ZADYMA s.c.
74 8808 0006 0010 0197 9062 0001 z dopiskiem „Bal Sylwestrowy, a także z podaniem il. osób”

Zapewne nie wszyscy będą mogli uczestniczyć w Balu Sylwestrowym, jednak zawsze można zabawić się na dancingu w weekendy. Ponieważ w okresie okołonoworocznym jest wiele imprez w Siwym Dymie, to każdy znajdzie coś dla siebie.
Zapraszamy