Menu Restauracji Siwy Dym opiera się na tradycyjnej polskiej kuchni, ale należy podkreślić, że charakteryzują je mocne góralskie akcenty.
Przede wszystkim godne uwagi jest to, że oscypki, na bazie których przygotowujemy dania, zawsze przywożone są prosto z podhalańskich bacówek.
Tylko u nas…
Tylko w naszym menu znajdziecie prawdziwą kwaśnicę, a także placek po góralsku okraszony oscypkiem.
Kto raz pokocha nasze smaki – ten, z pewnością, jeszcze częściej będzie do nas wracał.
Szef Kuchni
Nad jakością dań czuwa Szef Kuchni Damian, który ma nie tylko wspaniały smak, ale do każdego klienta potrafi podejść indywidualnie.
Siwy Dym również zachęca do wsparcia działań Stowarzyszenia Lubelscy Kucharze Dzieciom.
Pizza z pieca opalanego drewnem
W naszej ofercie, można znaleść prawdziwą pizzę z pieca opalanego samym drewnem. Pracujemy wyłącznie na włoskich i wysoko jakościowych produktach.

Sezonowość
Oczywiście menu w Siwym Dymie jest rozszerzane o sezonowe potrawy.
Wiosną nie zabraknie w nim pysznego chłodnika, a także sałatek z nowalijek. Lato obfituje w soczyste owoce, w związku z tym, oprócz pierogów z owocami, obowiązkowo znajdą się w nim kompoty własnego wyrobu. Jesienią, natomiast, zaprosimy Państwa do degustacji zupy dyniowej. Zima, to przede wszystkim, czas barszczu z uszkami, pierogów z kapustą i grzybami oraz grzańców.




Siwy Dym w telewizji
Z pewnością, godne uwagi są programy kulinarne z udziałem naszego Szefa Kuchni, które powstały w Siwym Dymie latem 2019 roku.
Co na obiad? – oczywiście dzisiaj, najbardziej godny polecenia jest indyk w oscypku panierowany z kluską opiekaną w ziołach. Obejrzyj wideo
Co na obiad? – z pewnością mogą to być polędwiczki w sosie grzybowym na moskolach serwowane. Obejrzyj wideo
Chcesz wiedzieć więcej – zadzwoń do nas: