Menu

Restauracja Siwy Dym znana jest z kuchni tradycyjnej z góralską nutą.

Paweł Cygan

Oscypki, na bazie których przygotowujemy dania, zawsze przywożone są prosto z podhalańskich bacówek.

Tylko u nas spróbujecie prawdziwej kwaśnicy i oryginalnych moskoli.

Kto raz pokocha nasze smaki – ten będzie wracał do nas stale.

Nad jakością dań czuwa Szef Kuchni – Paweł Cygan, który ma nie tylko wspaniały smak, ale również wielkie serce, ponieważ aktywnie działa w charytatywnym stowarzyszeniu „Lubelscy Kucharze Dzieciom”.

Siwy Dym również zachęca do wsparcia działań Stowarzyszenia Lubelscy Kucharze Dzieciom.

Zapraszamy do obejrzenia programów kulinarnych z udziałem naszego Szefa Kuchni, które powstały w Siwym Dymie latem 2019 roku.

Co na obiad? – Indyk w oscypku panierowany z kluską opiekaną w ziołach. Obejrzyj wideo

Co na obiad? – Polędwiczki w sosie grzybowym na moskolach serwowane. Obejrzyj wideo